Dieke

In mijn eigen zoektocht voor mijn gezondheid kwam ik uiteindelijk bij een acupuncturist terecht. Na een aantal behandelingen begon zij mij te stimuleren om me te gaan verdiepen in de acupunctuur. Zelf had ik echt niet het idee dat acupunctuur iets voor mij was. Mijn reactie was steeds ‘ ik ga toch geen naalden in iemand steken’. Na zo veel keer aandringen toch maar naar de bieb voor een boek. Daar leende ik ‘Een blik in een acupunctuurpraktijk, balans tussen oorzaak en gevolg’ van Elvira Fong. En ja toen was ik verkocht. Wat een mooie filosofie zit er achter de Chinese Geneeswijze! In het boek worden de organen vergeleken met een treinstation waar je via een volgorde, de orgaanklok, langs rijdt. Er wordt ingegaan wat er gebeurd als er een verstoring is. Ook de vergelijking dat je lichaam een tuin is waarin onderhoud gepleegd mag worden om bijvoorbeeld wateroverlast, droogte en onkruid te voorkomen was voor mij een geheel nieuwe kijk op mijn lichaam. Door de jaren heen merkte ik dat de klassieke Chinese acupunctuur opleiding mij een goede basis heeft gegeven om andere opleidingen en inzichten aan te koppelen en mee te combineren. Wat een prachtig vak heb ik! En ik laat je er graag mee kennis maken!

Na het afronden van mijn opleiding Klassieke Chinese Acupunctuur ben ik meteen gestart met mijn praktijk. Doordat ik op het zelfde moment ontslagen werd bij het bedrijf waar ik in loondienst was kon ik vanaf dat moment mijn aandacht richten op het opzetten van mijn praktijk. Binnen twee maanden had ik de eerste klanten en kon de praktijk gaan groeien.

Nu meer dan 10 jaar later hebben veel cliënten de weg naar mijn praktijk gevonden.

Tijdens een stage kwam ik de Guasha tegen, hier werd ik zo enthousiast van dat ik meteen de opleiding voor Guasha Therapie ben gaan volgen.

Ook de medische basiskennis opleiding ben ik gaan volgen om zo een geregistreerd HBO therapeut te worden. Nadat deze opleiding afgerond was heb ik daarna jaarlijks opleidingen en bijscholingen gevolgd om mij te verdiepen maar ook andere behandelwijze erbij te leren om de klachten en problemen van de cliënt zo effectief mogelijk te kunnen behandelen. Mijn laatste liefde is de kleurenpunctuur en ik kan me geen behandeling meer voorstellen zonder deze krachtige ondersteunende manier van behandelen.

Lezen welke opleidingen en trainingen ik onder andere gevolgd heb?