Auriculo

Auriculo of ooracupunctuur een effectieve manier is om chronische en acute pijn te verlichten. Het is ook ondersteunend bij het afkicken van verslavingen zoals roken, het verbeteren van verschillende gemoedstoestanden, hormoonhuishouding en problemen die zijn ontstaan door stress. In combinatie met het Vasculair Autonoom Signaal (VAS) kunnen met auriculo ook verstoorde chakra’s en energiebanen worden opgespoord en gestimuleerd. Deze verstoringen kunnen de oorzaak zijn van allerlei fysieke en emotionele klachten.

Het principe van de auriculo is gebaseerd op het reflexmechanisme. Het plaatselijk druk uitoefenen op een punt leidt tot een reactie. Deze reactie is in de pols waar te nemen door middel van het Vasculair Autonoom Signaal (VAS).

Behandeling
Behandeling gebeurt door steriel verpakte kleine verblijfsnaalden of metalen korreltjes op de reflexpunten te gebruiken die een paar dagen blijven zitten, al dan niet gecombineerd met homeopathische middelen.

De Franse arts dr. Paul Nogier ontdekte dat het hele menselijke lichaam als het ware geprojecteerd ligt op de oorschelp. De vorm ziet er ongeveer uit als een baby in foetushouding. De gevonden punten corresponderen met specifieke organen of systemen.

Auriculo kan ingezet worden bij:

Klachten en wil je weten wat ik kan doen?
Neem contact op voor een afspraak