Guasha Therapie

Guasha Therapie is een eeuwenoude schraaptechniek welke afkomstig is uit Azië. Het neemt een belangrijke plaats in de Traditionele Chinese Geneeskunde in.

Guasha Therapie bestaat uit het schrapen van de huid met een gepolijste jadesteen. De gladde kant wordt stevig op de geoliede huid geplaatst en in één richting langs de spieren of meridianen (energiebanen) in een strijkende beweging van circa 15 cm lang bewogen. Dit stevige schrapen veroorzaakt uitstroming van bloed uit de haarvaten en kan onderhuidse bloeduitstortingen veroorzaken. De kleur van de bloeduitstortingen varieert naar gelang de conditie van de cliënt maar is meestal een roodtint. Dit zijn plekken waar het weefsel onder de huid vol afvalstoffen zit. De bloeduitstortingen verdwijnen binnen 3 à 7 dagen. Hoewel de plekken er pijnlijk uitzien, zijn ze het niet.

Vaak is er een onmiddellijke verbetering voelbaar in beweging en/of pijnvermindering. Bij chronische klachten kan het zijn dat er pas de tweede of de derde keer resultaat voelbaar is.

Guasha kan ingezet worden bij:

Klachten en wil je weten wat ik kan doen?
Neem contact op voor een afspraak