Safe & Sound Protocol

Safe & Sound Protocol (SSP) is een luistertraining welke gericht is op het kalmeren van het autonome, onbewuste,  zenuwstelsel. Door te luisteren naar de gefilterde muziek kunnen je lichaam, emoties en gedachten tot rust komen.

Heb jij ook last van:

  • Stress

  • Constante waakzaamheid of gevoeligheid aanwezig in je lichaam

  • Emoties die alle kanten uitschieten

  • Burn-out of nog steeds restklachten van een burn-out

  • Angsten

  • Onveilig gevoel

  • Gevoeligheid voor geluiden

  • Geen balans in je leven

De methode SSP is een luistertraining welke gericht is op het kalmeren van het autonome, onbewuste,  zenuwstelsel. Door te luisteren naar de gefilterde muziek kunnen je lichaam, emoties en gedachten tot rust komen.

Hoe werkt het?
Via een koptelefoon luister je 5 dagen lang naar maximaal 1 uur muziek per dag.
Tijdens de eerste sessie bepalen we, op basis van ons kennismakingsgesprek, hoe lang de luistertijd zal zijn. Na de eerste week wordt aan de hand van je ervaringen bepaald of er een herhaling plaats vindt van het luisteren.
Zo doorloop je een programma wat op maat samengesteld wordt voor jouw persoonlijke situatie. Iedereen is tenslotte anders. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat de eerste cyclus van 5 luisteruren verspreid over twee weken plaats vinden.
We stemmen het programma af op jouw behoeften zodat jouw lichaam zich kan herstellen.

Het programma kan een behoorlijke impact hebben aangezien we ons niet bewust zijn wat we, en op welke manier dan ook, vast hebben gezet in ons lichaam.
SSP kan goed gecombineerd worden met een EMDR traject bij een andere behandelaar.

De muziek
De muziek is gefilterd zodat je alleen de frequenties hoort die bij een veilige, menselijke stem horen. De muziek masseert als het ware de middenoorspieren en middenoorzenuw. Hierdoor kan de luisteraar uit de stand van vechten, vluchten, passiviteit of bevriezen komen. Deze verdedigingsmechanismen staan onterecht aan en hier ben je je vaak ook niet van bewust.
Door het luisteren kunnen gedachten, emoties en lichaam tot rust komen.

Ervaringen

“Nu drie jaar naar mijn burn-out ben ik eindelijk weer gegrond en voel ik dat mijn lichaam ook in balans is gekomen. De muziek luisteren heeft er voor gezorgd dat mijn lichaam ook van de burn-out verlost is.”

“De eerste twee dagen reageerde mijn lichaam fysiek op de muziek door te trillen, afwisselend stekende pijnen in mijn armen en dan weer op een andere plaats deze steken. Na de eerste week luisteren voelde ik een ontspanning in mijn lichaam ontstaan. Na een aantal weken luisteren is uiteindelijk de blokkade op mijn ademhaling ook opgelost.”

“Ik merk dat mijn lichaam veel fijner afgestemd is op mijn werk als medium. Mijn lichaam is ook veel meer in rust.”

Traject

Tijdens een tijdsblok van drie maanden wordt je (online) begeleid door mij en heb je toegang tot de muziek via de app. Daarna is de muziek eventueel tegen vergoeding langer te beluisteren.
Het traject kost: €550,- inclusief 21% BTW.

Het is ook mogelijk om  je het traject te ondersteunen met een Essentie Blend van 30 ml. Dan bedragen de kosten € 599,- inclusief 21% BTW
maar exclusief de bezorgkosten.

SSP valt niet onder de vergoeding van de zorgverzekeraar.

Wil je meer informatie of overleggen of dit iets voor je is?
Neem dan vrijblijvend contact met mij op